Tilaa voimakortit & voimarunot sähköpostiisi maksutta



Voimakirje uudistui maaliskuun 2014 alusta. Aiemmin julkaistut voimakirjeet ovat täällä luettavissa, mutta jatkossa voimakirjeet toimitetaan tilaajien sähköpostiin ja niitä ei julkaista täällä.


Terveisin

RunoTalon Sari

perjantai 1. marraskuuta 2013

Elää hyvää elämää - käytännön työkaluja






TAHDON NAUTTIA 

E L Ä M Ä S T Ä N I

JA  

O L L A  O N N E L L I N E N 


Tulen aina hyvälle tuulelle kuunnellessani Esther Hicksin opetuksia. Kirjoitin heinäkuun voimakirjeessä vetovoiman laista ja tämä kirje jatkaa samaa teemaa. Elämä olisi helpompaa, jos en itse jatkuvasti sekoittaisi sitä niin paljon. Esther ehdottaa, että olisin hieman  laiskempi. Teen asioista usein vaikeampia kuin mitä ne ovat. Jos pysyn rauhallisena niin solmut alkavat aueta itsestään. Muutos voi olla hyvä asia ja kaikki järjestyy paremmin kuin alkuperäisellä suunnitelmalla.




Elämä on kuin virtaava joki. 
Vapaana virtaava vesi
 kiertää esteet sujuvasti. 
Voisin vain sallia kaiken tapahtua 
ja olla mukana elämän virrassa. 

Osaisinpa nauttien katsella 
miten kaikki sujuu ja elämä virtaa.
 Olen osa kaikkea ja se riittää. 
Olen kokemassa elämääni, 
se on tarkoitukseni.



Esther kertoo myös uhrautumisesta ja terveestä itsekkyydestä. En voi antaa kenellekään mitään ennen kuin annan itselleni. Minun on pidettävä ensin huoli itsestäni, että voisin auttaa rakkaitani, ystäviäni ja työtovereitani. Minusta ei ole hyötyä eikä iloa ellen itse voi hyvin ja ole onnellinen.


Tulee mieleeni lentokoneen pelastautumisohjeet: Happinaamari laitetaan ensin itselle ja sitten vasta autetaan lasta. Toisinpäin tehden voisi käydä huonosti.






Minun on oltava terveesti itsekäs, 
että voin auttaa ja tukea muita.


Tarvitsen tarpeeksi henkilökohtaista aikaa, jolloin kukaan ei ole sanomassa mitä minun pitää seuraavaksi tehdä. Minulla on oikeus harkita läheisteni pyyntöjä. Pyyntöjen toteutus ei saa heikentää minua eikä viedä elämästäni helppoutta. Tahdonhan  pysyä terveenä, iloisena ja  rakastavana enkä uhrautua ja katkeroitua. Elän elämääni itseni kautta eikä se estä minua rakastamasta läheisiäni - päinvastoin. Rakkaimmilleni on tärkeää, että olen onnellinen.

Tarvitsen helppoutta. Minun on opittava luottamaan siihen, että asiat sujuvat helposti. Näin hyvinvointi ja helppous voivat virrata luokseni tehden elämästäni nautinnollista itselleni ja läheisilleni.

Esther Hicks neuvoo mitä täytyy tehdä joka päivä, että pääsen kiinni elämän virrasta ja muistan olla kiitollinen kaikesta mitä elämässäni on. Tätä kautta luomani tunnetila mahdollistaa sen, että yhä enemmän hyviä asioita alkaa virrata elämääni. Kun en kiinnitä huomiota negatiivisiin asioihin ne eivät enää vahvistu vaan alkavat haalistua. Asiat joista olen kiitollinen täyttävät elämäni.





TEE PÄIVITTÄIN



1. Meditoi 15 minuuttia



  • etsi itsellesi hyvä istuma-asento tuolilla tai istu risti-istunnassa lattialla
  • keskity hengitykseesi
  • anna ajatustesi tulla ja mennä vapaasti
  • palaa aina uudelleen takaisin hengitykseesi ja tähän hetkeen
  • keskity olemiseen
  • luovuus, keskittyminen ja positiivisuus lisääntyvät meditaation ansiosta
  • tukena voit käyttää opastettuja meditaatiovideoita netistä
  • rauhallinen musiikki voi auttaa keskittymään paremmin




2. Vietä hetki ulkona säällä kuin säällä



  • kiertele, katso ylös taivaalle ja tarkkaile ympäristöä
  • tunne kiitollisuutta tästä planeetasta ja mahdollisuudestasi elää täällä
  • Esther kiertää puutarhassaan kiitollisena sanoen kaikille kasveille, eläimille ja jopa kiville: Sinä olet minun suosikkini, sinä olet minun suosikkipuuni ja sinä olet minun lempisammakkoni
  • kuvauskierrokseni kameran kanssa ovat minulle kiitollisuuden kierroksia: voit ottaa oman kamerasi mukaan tai keksiä omaan tilanteeseesi sopivan tavan lisätä kiitollisuutta
  • keskittyminen luonnossa luo kiitollisuuden ja rakkauden tunnetta, sillä eläinten ja kasvien ystävyys on aina vilpitöntä eivätkä ne vaadi mitään itselleen




3. Positiivisten näkökulmieni kirja


  • aloita uusi tyhjä muistikirja
  • kirjoita ensimmäiselle sivulle: Positiivisten näkökulmieni kirja tai jos pidät enemmän englannista: My book of positive aspects
  • laita ensimmäiselle sivulle otsikoksi henkilö, josta pidät ja listaa alapuolelle kaikki mistä hänessä pidät
  • jatka uusille sivuille lisäämällä henkilöitä ja asioita listaten hyvät ominaisuudet
  • palaa seuraavina päivinä lukemaan kirjoituksiasi kokien kiitollisuuden tunteita
  • voit lisätä listoihin lisää asioita ja voit kirjoittaa uusia aihesivuja
  • kirjoita joka päivä n. 15 minuuttia
  • tätä voit tehdä niin pitkään kuin tahdot ja viikon kuluttua alat huomata vaikutuksen elämässäsi 
  • se mihin kiinnität huomiosi alkaa lisääntyä
  • aloitin juuri uuden kirjan itsekin - olen tehnyt tätä aiemmin ja on toiminut hyvin




4. Mene ulos tai ikkunan ääreen ja tiedosta, 
että on olemassa maailmankaikkeuden voima, 
joka on sinua varten olemassa


  • voit nimetä voiman sillä nimellä mikä on itsellesi sopivin
  • tiedosta, että mitä tahansa tapahtuukin, missä tahansa oletkin, mitä tahansa teetkin niin sinua arvostetaan, tuetaan, rakastetaan, inspiroidaan ja opastetaan
  • tunne miten maailmankaikkeuden keskipiste ja huomio on sinussa keskittyessäsi
  • on aika tuoda tähän kokemusmaailmaasi kaikki olemassa olevat mahdollisuutesi









KIRJOITA KÄSIN



Kirjoittamalla käsin keskityt paremmin ja tiedostat mitä kirjoitat. Kirjoita vain se mikä syntyy helposti ja siirry reippaasti seuraavaan aiheeseen, jos sanat eivät virtaa. Muista myös itsesi kirjoittaessasi ja valitessasi aiheita. Omista yksi sivu itsellesi.




En laita kirjaani asioita, 
jotka ovat negatiivisia tai vaikeita.
 Ongelmaan keskittyminen 
luo negatiivisuutta ja turhautumista. 

Tarkoitukseni on 
olla kiitollisuuden hyvässä olotilassa
 ja keskittyä löytämään hyviä asioita. 
Hyvien asioiden vahvistumisen kautta 
ongelmat alkavat selvitä itsestään.



Näiden harjoitusten on tarkoitus olla hauskoja ja nautittavia. On ihmeellistä ja jännittävää seurata mitä alkaa tapahtua. Miten prosessi etenee kuin itsestään. Mitä maailmankaikkeus eteesi tuokaan kun annat siihen luvan ja mahdollisuuden. Jos jossain asiassa on pakon ja suorittamisen tunne niin silloin asia ei ole oikea siinä hetkessä. Kun olet linjassa oman tehtäväsi kanssa niin kaikki on hauskaa, nautittavaa ja tunnet olevasi rakastettu.





KYSYMYSTEN ESITTÄMINEN



Esther neuvoo kokeilemaan kysymystekniikkaa. Itse olen tämän prosessin avulla ratkaissut minua vuosia vaivanneen ison asian.


Ostin Runotalon keväällä 2003. Talo piti purkaa ja siirtää viiden vuoden kuluessa. Elämääni tuli pian ostamisen jälkeen isoja muutoksia. Vuoden 2009 alussa talo oli yhä purkamatta ja olin epätoivoinen ison urakan edessä.  Minulla ei ollut rahaa eikä ammattitaitoa purkamiseen. 

Keväällä 2009 päätin kokeilla kysymystekniikkaa. Kysymyksien kautta talon purku alkoi edetä. Ensin pienin askelin, jotka tuntuivat olevan aina umpikujia. Aluksi kenelläkään ei tuntunut olevan rohkeutta tai halua talovanhuksen purkamiseen. Asiat lähtivät etenemään kun sain voimaa tehdä pienen aloitteen itse. Kun asiat liikahtivat ne selvittivät itse itseään eteenpäin ja kaikki alkoi järjestyä. Elokuussa 2009 talo oli purettuna ja rekka kuljettanut kaikki hirret takapihallemme.  Lue lisää täällä...



Kysyin kysymyksen: 

Miten talo saataisin purettua ja aloin saada siihen useita vastauksia, joita lähdin kokeilemaan. Tunsin, että voin vaikuttaa siihen mitä tapahtuu. Olin oman elämäni ohjaksissa.



Aloitin uuden kirjani takasivulta kysymysten osion


KYSYMYSTEKNIIKKA




Kirjoita sivun yläreunaan:

Minä todella haluan tietää vastauksen tähän kysymykseen

Kirjoita keskelle kysymyksesi

Kirjoita sivun alareunaan:

Tiedän, että vastaus on tulossa ja luotan täydellisesti siihen, että vastaus tulee.



Vastaukset tulevat monissa muodoissa. Ehkä joku ystäväsi sanoo sinulle jotain merkityksellistä, kenties näet lauseen bussin kyljessä tai radiossa lauletaan sanat, jotka koskettavat sydäntäsi.  Tämä on hauska ja nautittava leikki. Maailmankaikkeus tarjoilee ja kuljettaa luoksesi kasapäin merkkejä ja vastauksia. Niistä voit poimia sopivimmat, yhdistellä merkitykset ja lähteä kokeilemaan.



Näillä työkaluilla elämä on nautinnollista ja hetkessä olevaa.


TARKOITUKSESI 

ON 

ELÄÄ HYVÄÄ ELÄMÄÄ




Tässä ovat Estherin videot, jotka inspiroivat minua tähän kirjoitukseen:



Things you must do everyday



The book of positive aspects





Tämän voimakirjeen kuvissa esittäytyy Spiraalikirja, joka on voimakurssin työkirja. Kirja sopii hyvin muistikirjaksi, sillä se on pieni ja siinä on paljon sivuja. Käsintehdyn kirjan tuntu kädessäsi on aivan eri kuin teollisesti valmistetun. Ehkä osaat valmistaa muistikirjan omin käsin. Spiraalikirjaa ja muita käsintehtyjä kirjoja voit tiedustella ja tilata äidiltäni TuuliHelmestä

Tahdotko tehdä harjoituksia, jotka auttavat elämään hetkessä, tuntemaan kiitollisuutta ja toteuttamaan omia unelmia rohkeammin? Tilaa itsellesi Spiraalipolun opas >> klikkaa tästä

Lisää kirjoittamisen ideaa: 

Lokakuun voimakirje Löydä itsesi kirjoittamalla


Ei kommentteja: